ΝΕΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Η Μεσαριά εκπέμπει SOS για το νερό

Η Μεσαριά εκπέμπει SOS για το νερό

Image
Σε μείζον ζήτημα έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες η ύδρευση του νησιού μας. Μετά τις επανειλλημένες διακοπές νερού εν μέσω τουριστικής σεζόν το καλοκαίρι, μόλις χθες ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών προχώρησε σε αναφορά για το ακατάλληλο προς πόση νερό στην κοινότητα της Μεσαριάς.

Τον Αύγουστο του 2022 έγινε η γεώτρηση στο Ζαγανιάρι, τέθηκε όμως σε λειτουργία… προεκλογικά τον Αύγουστο του 2023! Χωρίς να ελεγχθεί η ποιότητα του νερού. Κι έτσι αναγκάστηκαν οι ίδιοι οι κάτοικοι να κάνουν ανάλυση του νερού και να διαπιστωθεί πως είναι ακατάλληλο ύστερα από δύο μήνες που το νερό πηγαίνει ήδη στα σπίτια των ανθρώπων. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια από πλευράς της δημοτικής αρχής!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών , τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργήθηκαν σε δύο δείγματα νερού, ένα από την γεώτρηση και ένα από οικία, έδειξαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, λουτρό). Το νερό περιέχει υψηλά επίπεδα βακτηριδίων συνεπώς είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Δυστυχώς τον Ιούλιο, η περιοχή της Μεσαριάς πάλι βρέθηκε στο επίκεντρο του προβλήματος, καθώς επιχειρήθηκε η σύνδεση αγωγών ομβρίων υδάτων με τους αγωγούς πόσιμου νερού στις Μαίνητες. Τότε η δημοτική αρχή, μετά την κατακραυγή, έκανε λόγο για «απενεργοποίηση της πρόσφατης παρέμβασης», ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση. Αντί να ζητά συγγνώμη για την εγκληματική της πράξη!!

Αντί να παρουσιάζει αόρατα έργα και να ωραιοποιεί τις καταστάσεις ο κ. Λοτσάρης θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για όσα ΔΕΝ έκανε 4 χρόνια τώρα στην Άνδρο.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου οι Ανδριώτες ψηφίζουμε για να πάψει η αδιαφορία και η εγκληματική αμέλεια και να δοθούν λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα!