ΝΕΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε και την Δευτέρα ξεκινάμε δουλειά!

Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε και την Δευτέρα ξεκινάμε δουλειά!

Image
Φτάνουμε στο τέλος αυτού του δύσκολου αγώνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου! Και νομίζω ότι ως παράταξη αυτό τον αγώνα τον κάναμε με εντιμότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Γυρίσαμε από άκρη σε άκρη το νησί μας, μεταφέροντας τις προτάσεις μας για την Άνδρο της επόμενης πενταετίας. Θελήσαμε να ακούσουμε και να ακουστούμε. Καταφέραμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες της Άνδρου. Και καταλάβαμε πως τελικά η αγάπη μας το νησί είναι αυτή που μας ενώνει όλους.

Θέτοντας την Άνδρο και τους Ανδριώτες στο επίκεντρο, ξεδιπλώσαμε το πρόγραμμά μας για την Άνδρο της επόμενης ημέρας. Μιλήσαμε για τα έργα υποδομής που πρέπει να τελειώσουν επιτέλους τα επόμενα χρόνια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε ως τοπική κοινωνία και οικονομία. Μόνο εμείς παρουσιάσαμε ξεχωριστές προτάσεις για τους νέους ανθρώπους, που θέλουμε να τους κρατήσουμε στο νησί, διότι αυτοί είναι το μέλλον. Θίξαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η υδροδότηση. Μιλήσαμε όμως και για θέματα της καθημερινότητας, που μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια και ήρθε επιτέλους η ώρα να τα αντιμετωπίσουμε οριστικά.

Θεωρώ πως οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν τις προτάσεις μας και ζητούν μια νέα δημοτική αρχή με όρεξη για δουλειά. Μια αποτελεσματική δημοτική αρχή που θα λειτουργεί καθαρά και με όρους ισότητας.

Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή δεν ήμουν μόνος. Είχα δίπλα μου μια δυνατή ομάδα. Είμαι περήφανος και για τους 153 υποψηφίους μας. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με εμπειρία, με γνώσεις και μεράκι για δουλειά. Είναι άνθρωποι που δεν περιμένουν να ζήσουν από τα δημοτικά ταμεία. Είμαι επίσης περήφανος διότι όλοι κρατήσαμε έναν πολιτικό πολιτισμό. Όπως είμαι περήφανος, τέλος, και για το πρόγραμμα, που μαζί με τους κατοίκους της Άνδρου συνδιαμορφώσαμε, το πρόγραμμα για την Άνδρο της επόμενης πενταετίας.

Δυστυχώς ο αντίπαλος δεν επέλεξε τον δρόμο της υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Επέλεξε τον δρόμο του λαϊκισμού, της έντασης και των κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Αποτέλεσμα ήταν να μην ακουστεί ξεκάθαρα αν έχει θέσεις και προτάσεις για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα, που εν πολλοίς ο ίδιος δημιούργησε την περασμένη τετραετία.

Το δίλημμα πλέον είναι ξεκάθαρο:
Ή επιλέγουμε το σημερινό δρόμο που μας οδήγησε στον διχασμό και την στασιμότητα
ή γυρίζουμε σελίδα όλοι μαζί, κάνοντας μια νέα αρχή για το νησί μας σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας.

Για να γυρίσει η Άνδρος σελίδα χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας. Γι’ αυτό και καλώ όλους τους συμπολίτες μας εντός και εκτός της Άνδρου να πάνε να ψηφίσουν και να γίνουμε όλοι μαζί συμμέτοχοι της αλλαγής.

Ως παράταξη «Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες» συνεχίζουμε να πορευόμαστε με Ανοιχτούς Ορίζοντες, με ενότητα, σοβαρότητα και συνέπεια! Φάρος μας η αλήθεια και πυξίδα μας οι ανάγκες των πολιτών.

Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε και την Δευτέρα ξεκινάμε δουλειά!!